Πώς αντιγράφω μια εικόνα;

Ερώτηση: Πώς θα αντιγράψω μια εικόνα από ένα άλλο blog (ή άλλη σελίδα) στο δικό μου;

Απάντηση: Αυτό είναι εύκολο. Όταν θέλετε να πάρετε το βραβείο σας ή μια οποιαδήποτε εικόνα από το blog ενός φίλου, κάνετε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα -> Αντιγραφή εικόνας και την κάνετε επικόλληση μέσα στην ανάρτησή σας!
Αν θέλετε να τοποθετήσετε την εικόνα στο πλάι των αναρτήσεών σας και να βρίσκεται πάντα εκεί, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε τα εξής:

1) Πάτε στην κεντρική σελίδα του ιστολογίου σας, και από τη στήλη στα αριστερά επιλέγετε "Διάταξη". Θα σας βγάλει ένα "χάρτη" του blog σας. 

2)Πατάτε "Προσθήκη gadget".






3) Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγετε "Εικόνα". Τότε θα εμφανιστεί ακόμη ένα παράθυρο και εκεί θα κάνετε τα μαγικά σας.




4) Τώρα ήρθε η ώρα να πάτε στο blog όπου βρήκατε την εικόνα που θέλετε να αντιγράψετε.
5) Κάνετε δεξί κλικ επάνω της και "Αντιγραφή διεύθυνσης URL εικόνας" (αν χρησιμοποιείτε Mozilla Firefox είναι "Αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας").



6)Επιστρέφετε στο παράθυρο "Διαμόρφωση εικόνας" και στην περιοχή "Εικόνα" επιλέγετε "Από τον ιστό..." και εκεί κάνετε επικόλληση τη URL που μόλις αντιγράψατε.







Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε τίτλο στην εικόνα σας, λεζάντα, και στην περιοχή "Σύνδεσμος", μπορείτε να τοποθετήσετε προαιρετικά, μια διεύθυνση URL στην οποία θα μεταφέρεται ο αναγνώστης σας, όταν κάνει κλικ επάνω στην εικόνα.

Πατήστε ένα enter για να σιγουρευτείτε ότι όλα είναι εντάξει και θα δείτε την προεπισκόπηση της εικόνας. Αποθηκεύστε το και όλα έτοιμα!




Φυσικά, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και μέσα στις αναρτήσεις σας.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Εισαγωγή εικόνας" όσο επεξεργάζεστε την ανάρτησή σας και επιλέξτε από τη λίστα στα αριστερά "Από μια διεύθυνση URL". Εκεί επικολλήστε τη διεύθυνση που αντιγράψατε στο 5ο βήμα και voila η εικόνα σας!

Όλοι οι παραπάνω τρόποι, έχουν το θετικό ότι σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε εικόνες στη σελίδα σας, χωρίς να καταναλώνετε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο από το λογαριασμό σας, αφού είναι ήδη ανεβασμένες στο internet, από κάποιον άλλο.

Ωστόσο, ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αντιγράφετε εικόνες από οποιαδήποτε σελίδα, γιατί θεωρείται "αντιδεοντολογικό", αφού στην ουσία "κλέβετε ταχύτητα" από το σέρβερ του άλλου. Προτιμήστε να το κάνετε μόνο σε σελίδες ειδικά φτιαγμένες για διαμοιρασμό εικόνων, όπως το photobucket, το imageshack κ.α., που έτσι κι αλλιώς έχουν άπειρες ωραίες εικόνες και εκεί μπορείτε να ανεβάσετε και τις δικές σας.

Σχόλια

  1. Μπράβο για τις οδηγίες,γιατί στην αρχή συναντάς δυσκολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι το blogger είναι κάπως περίπλοκο, αλλά με πολλές δυνατότητες, που αξίζει να τις εκμεταλλευόμαστε.

      Διαγραφή
  2. Σε βρήκα χάρη στη φίλη φαντασία με μεράκι και ομολογώ πως ενθουσιάστηκα με το μπλογκ σου!!!!
    Οι οδηγίες σου είναι πολύ κατανοητές,ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σας βοηθάω, δε λέγεται! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  3. ευχαριστουμε για τις οδηγιες!!!πολυ αναλυτικες!!!Κλαο σου βραδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..να σαι καλα κοριτσι..πολυ ομορφες ολες οι οδηγιες..χαιρομαι που θα τα λεμε..φιλια..καλη σου μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..να σαι καλα κοριτσι..πολυ ομορφες ολες οι οδηγιες..χαιρομαι που θα τα λεμε..φιλια..καλη σου μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν νέα blogger οι πληροφορίες σου είναι σωτήριες για μένα... Έχεις ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό blog, θα σε επισκέπτομαι συχνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Σοφάκι! Και το δικό σου blog προδιαγράφεται υπέροχο!

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες!Πολύ εύκολες και κατανοητές!Αντιγράφω συνήθως μόνο βραβεία μα δεν πολυκατάλαβα αυτό το "κλέβετε ταχύτητα από το σέρβερ του άλλου".Δηλαδή;Τι γίνετε όταν αντιγράφεις μια εικόνα;Είμαι κάπως άσχετη με όλα αυτά!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυριδούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Όσο για την ερώτησή σου, ετοιμάζω αναλυτική ανάρτηση!(Όχι που θ' άφηνα!)

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, χαίρομαι που σε βρήκα γιατι ακόμα παλέυω να φτιάξω το blog σωστά, έχω απορία όμως με αυτό το θέμα των φωτογραφιών (δηλαδή με πολλά έχω απορίες). Έχω λογαριασμό στο photobuket όμως δε γνωρίζω πως βρίσκω φωτογραφίες που με ενδιαφέρουν? και πως τις τραβάω απο εκεί αφου ανήκουν σε άλλους? Ευχαριστώ Ελεάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;