Συμβουλές για Bloggers 101 - Καλωσήρθατε στο Blog-o-tips!


Έχω παρατηρήσει ότι το blogspot που μας φιλοξενεί προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για τη διαμόρφωση και τη διαχείριση των σελίδων μας. 
Αλλά δυστυχώς, αυτή η διαδικασία γίνεται αναπόφευκτα ολοένα και πιο περίπλοκη, αφήνοντας τους περισσότερους ανήμπορους μπροστά στα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο blog τους. 
Αποφάσισα λοιπόν, ως pc freak να μοιραστώ μερικές από τις πιο βασικές μου γνώσεις μαζί σας, ώστε να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες που σας προσφέρει το blogspot, είτε είστε νέοι, είτε παλιοί στο άθλημα.
Στις επόμενες αναρτήσεις, απαντώ σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος και πιστέψτε με, κάποτε βασάνισαν κι εμένα!

Υ.Γ. Άλλαξα τη μορφή των αναρτήσεων για να γίνει πιο εύκολη η περιήγησή σας σε αυτές. Πλέον, κάθε ερώτηση, αντιστοιχεί και σε μία ανάρτηση με έναν περιγραφικό τίτλο.


Σχόλια

  1. ακρως ενδιαφεροντα ολα αυτα για καποια σαν κι εμενα!(πιο σκραπας δεν υπαρχει!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ πέρασα από αυτό το στάδιο, γι' αυτό είπα να δώσω ένα χεράκι σε όποιον ενδιαφέρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοήθησες πάρα πολύ! Σ' ευχαριστούμε! Αλήθεια, αν διατηρείς το blog πολύυυ καιρό... και κάποια στιγμή γεμίσει από φωτογραφίες... τι κάνεις μετά; Αγοράζεις χώρο; Δεν υπάρχει άλλη λύση; Κάποια φίλη μου είπε να κάνω "αντιγραφή-επικόλληση" στις φωτό για να μην μπαίνουν στο picasa, αλλά δεν το κατάφερα εκεί όπου γράφω τις αναρτήσεις. Ίσως δεν κατάλαβα εγώ καλά...

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι!
      Λοιπόν, αντιγραφή - επικόλληση δε μπορείς να κάνεις από τον υπολογιστή σου μέσα στην ανάρτηση, αλλά μπορείς να κάνεις με τον τρόπο που περιγράφω στο δεύτερο μέρος (Συμβουλές για Bloggers 102).
      Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ανεβάσεις τις φωτό σου σε ένα άλλο site που φιλοξενεί εικόνες (πχ photobucket) και από εκεί να τις χρησιμοποιήσεις στο blog σου.
      Ακριβώς όπως γίνεται και με το picasa δηλαδή, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να κάνεις μόνος σου την όλη διαδικασία. To photobucket είναι αξιόπιστο, και δίνει 2GB.
      Βέβαια, υπάρχει πάντα η επιλογή να αγοράσεις χώρο, ή να αρχίσεις να σβήνεις παλιές φωτό, να τις μικραίνεις και να τις ξανανεβάζεις! Προσοχή όμως, να μη ξεχάσεις να τις σβήσεις και από το picasa!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;