Το blog μου είναι πολύ... μακρύ! Τι να κάνω;


Όταν ένα blog έχει πολλές αναρτήσεις τη μία κάτω από την άλλη, ή πολλά gadget στις πλαϊνές του στήλες, καταλήγει να τραβάει πολύ σε μάκρος και να κουράζει τον αναγνώστη, αναγκάζοντας τον να κάνει κύλιση πάνω-κάτω για να βρει το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει.
Σας δίνω εδώ μερικές συμβουλές, για το πώς θα μειώσετε το ύψος του blog σας, για να το κάνετε πιο εύχρηστο.
  1. Ξεφορτωθείτε gadget-άκια που δείχνουν την ώρα στην Ουρουγουάη, και τον καιρό στη Μοζαμβίκη. Ομοίως,αποχαιρετίστε το 99% των κινούμενων εικόνων σας(gif), ειδικά αν προέρχονται από άλλα site, τα οποία κοτσάρουν από κάτω την αντιαισθητική υπογραφή τους με τεράστια γράμματα. Μπορεί τα πουλάκια που πετάνε γύρω-γύρω στην οθόνη να είναι χαριτωμένα, αλλά ο άμοιρος επισκέπτης θα ζαλιστεί και θα φύγει μια ώρα αρχύτερα από το blog σας. Επιπλέον -δε μπορώ να το τονίσω αρκετά- υπερφορτώνουν τη σελίδα και αργεί πολύ να εμφανιστεί.
  2. Αν έχετε ήδη εφαρμόσει το προηγούμενο βήμα, το μήκος της σελίδας σας θα έχει μειωθεί αρκετά. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε να φαίνονται μόνο μερικά (5 ή 10) ιστολόγια που παρακολουθείτε και όχι όλα. Αν ο αναγνώστης θέλει να δει τα δει όλα, μπορεί να το κάνει με δική του ευθύνη, πατώντας το "Εμφάνιση όλων".
  3. Επίσης, κατά την άποψή μου, και οι ετικέτες και η αρχειοθήκη ιστολογίου είναι too much. Επιλέξτε ποιο προτιμάτε και διώξτε το άλλο. Αν το μετανιώσετε, μπορείτε πάντα να το ξαναπροσθέσετε.
  4. Το ξέρατε ότι οι ετικέτες σας μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια, πάνω-πάνω στο blog σας;
    Πηγαίνετε Πίνακας Ελέγχου>Επισκόπηση>Διάταξη και σύρετε το γκατζετάκι "Ετικέτες" στην οριζόντια γραμμή ακριβώς κάτω από την κεφαλίδα. Αν είναι πολλές, ίσως πάρουν 2-3 σειρές, αλλά σίγουρα όχι μια σειρά η καθεμία, όπως όταν τις είχατε στην κάθετη στήλη. Επιπλέον, γίνονται πιο εύκολα προσβάσιμες και θυμίζουν κάπως τις μπάρες των κανονικών ιστοσελίδων.
  5. Και ας μην ξεχνάμε τις αναρτήσεις. Πολλές φορές θέλουμε να παρουσιάσουμε σε μία μόνο ανάρτηση μπορεί και 100 εικόνες. Αν είναι η μία κάτω από την άλλη, αυτό είναι πολύ κουραστικό για τον αναγνώστη και καταστρεπτικό για τη σελίδα μας. Κάποια στιγμή θα σας δείξω πώς να τοποθετείτε τις εικόνες σας τη μία δίπλα στην άλλη, με έναν αρκετά εύκολο τρόπο.
  6. Κι όταν κάποιος επιλέξει να δει όλες οι αναρτήσεις μιας ετικέτας, πώς θα "κοντύνω" το τεράστιο κατεβατό που εμφανίζεται; Χρησιμοποιήστε τη μεταπήδηση, όταν βρίσκεστε στην επεξεργασία μιας ανάρτησης.  Με αυτό τον τρόπο, η ανάρτησή σας δε θα φαίνεται ολόκληρη, αλλά μέχρι  το σημείο που έχετε εσείς επιλέξει. Σ' εκείνο το σημείο θα υπάρχει ο σύνδεσμος "Διαβάστε περισσότερα", και όταν κάποιος τον πατάει, θα βλέπει ολόκληρη την ανάρτηση.
    Πώς θα το κάνετε;
    Έχετε δει εκείνο το παράξενο εικονίδιο με το σχισμένο χαρτάκι, δίπλα από την "Εισαγωγή Βίντεο"; Βάλτε το ποντίκι σας στο σημείο που θέλετε να "κοπεί" η ανάρτησή σας, και πατήστε το εν λόγω εικονίδιο. Θα δείτε μια διακεκομμένη γραμμή, που θα οριοθετεί την εμφάνιση της ανάρτησης. Δοκιμάστε το και αν δε σας αρέσει, απλά σβήστε το, όπως το κανονικό κείμενο.
  7. Επιτρέψτε να εμφανίζονται στην αρχική σας σελίδα, 2-3 αναρτήσεις. Η προεπιλογή είναι 7.
    Πηγαίνετε: Πίνακας Ελέγχου>Επισκόπηση>Ρυθμίσεις>Αναρτήσεις και Σχόλια>Να εμφανίζονται έως και ... αναρτήσεις στην κύρια σελίδα.
  8. Αν  μετά από όλα αυτά, το blog σας είναι ακόμα πολύ μακρύ, μπορείτε να δείτε πώς θα προσθέσετε ένα χαριτωμένο βελάκι "Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας", σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνω.
  9. Τέλος, θέστε προτεραιότητες. Ποια γκατζετάκια χρειάζεστε πραγματικά; Μην παρασύρεστε! Αν έχετε πολλά και διάφορα να μοιραστείτε, μήπως να δημιουργήσετε άλλο ένα blog;

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες οι συμβουλές σου.Με έχουν βοηθήσει πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!
    ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;