Πώς θα προσθέσω το gadget "Σχετικές αναρτήσεις" του LinkWithin;

Το LinkWithin είναι μια υπηρεσία, που μας προσφέρει το γνωστό gadget "Σχετικές αναρτήσεις" ή "Δείτε επίσης", όπως το έχω ονομάσει εγώ.
Αυτό το gadget, προτείνει στους αναγνώστες μας, να επισκεφθούν άλλες αναρτήσεις του blog μας, με περιεχόμενο σχετικό με αυτό της ανάρτησης που διαβάζουν τώρα. Επομένως, βγαίνουν αυτόματα κάτω από κάθε μας ανάρτηση, κάποιοι σύνδεσμοι με εικόνες, τους οποίους αν επισκεφθεί ο αναγνώστης, θα μεταφερθεί κατευθείαν σε μια ανάρτηση από τις προτεινόμενες. 
Η επιλογή των σχετικών αναρτήσεων γίνεται αυτόματα από το LinkWithin, κυρίως με κριτήριο τις ετικέτες και το περιεχόμενο.
Είναι πολύ απλό να το προσθέσετε στο blog σας. Εγώ το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, γιατί μου φαίνεται ότι αργεί κάπως να φορτώσει, αφού μεταφέρει τον αναγνώστη στις σχετικές αναρτήσεις μας, μέσω μιας σύντομης ανακατεύθυνσης στο δικό του site. Όπως και να 'χει εγώ σας δείχνω πώς να το χρησιμοποιήσετε. 
Εναλλακτικά, υπάρχει και το Nrelate, το οποίο ακούω ότι είναι αρκετά καλό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει (2016 update: Το Nrelate δεν υπάρχει πια).
Αν για κάποιο λόγο το LinkWithin ή το NRelate δε σας ικανοποιεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε χειροκίνητα (με κώδικα) ένα αντίστοιχο gadget, το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ. Οδηγίες βήμα-βήμα σε αυτή την ανάρτηση.


Πάμε τώρα για το LinkWithin. 

1) Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του.















2) Συμπληρώνουμε τη φόρμα με τα στοιχεία του blog μας και πατάμε το μεγάλο κουμπί: "Get Widget".

3) Θα μας βγάλει αυτή τη σελίδα, όπου πρέπει να πατήσουμε το σύνδεσμο "Install Widget".

4) Αμέσως μετά θα μας βγάλει αυτό. Επιλέξτε από τη λίστα το blog στο οποίο θέλετε να μπει το gadget (αν έχετε περισσότερα από ένα blog). Μετά κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη γραφικού στοιχείου".

Όλα είναι έτοιμα. Θα μας βγάλει αυτόματα στη διάταξη του ιστολογίου μας, όπου έχει ήδη προστεθεί το gadget με τον τίτλο LinkWithin. Καλό είναι να το μεταφέρουμε ακριβώς κάτω από τις "Αναρτήσεις Ιστολογίου" (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα) για καλύτερη απόδοση. Δεν ξεχνάμε φυσικά, να κάνουμε "Αποθήκευση". Ίσως χρειαστούν κάποιες ώρες για να λειτουργήσει σωστά το νέο μας gadget.

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε για τις χρήσιμες οδηγίες σου!!!
    Καλή Ανάσταση!!!
    Καλό Πάσχα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Λινάκι! Πολύ χρήσιμο και αυτό! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσι μου, χίλια ευχαριστώ! Μόλις το έβαλα... το είχα δει εδώ και καιρό σε άλλα ιστολόγια, αλλά δεν είχα το χρόνο να το ψάξω πώς γίνεται. Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τις κατατοπιστικότατες οδηγίες σου, το εγκατέστησα μέσα σε ένα λεπτό! Φιλάκια, καλή Μ. εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγω ήθελα να το βάλω αλλά δεν είχα μπει στη διαδικασία να το ψάξω. Με έβαλες απο τον κόπο!! Ευχαριστω! Θα το δοκιμάσω αμέσως!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω παλι το εχω προσπαθησει καποιες φορες και τζιφος! το ειχα προσπαθησει με την Linkwithin, αλλα θα δοκιμασω με την ΝRelated.
    Επίσης κατι ακουστηκε για ολικη αλλαγη του blogger και της html...αν υποψιαστώ ότι θα πρέπει να ξαναστήσω τα πάντα..απλά κλείνω το μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λειτουργεί! Χάρηκα που ανακάλυψα το απίθανο μπλογκ σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε Λίνα είσαι αστέρι!! Ξέρεις πόσο καιρό το έψαχνα;;; Αυτές τις μέρες λόγω τρεξίματος κ αποχής απο μπλογκόσφαιρα δεν εχω χρόνο να το βάλω, αλλά μόλις το βάλω θα έρθω να στο πω!!
    Να εισαι καλά!!! Σου εύχομαι Καλή Ανάσταση και να περάσεις πολύ πολύ ομορφες ημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημέρα!
    Ακολούθησα τα βήματα...και τέλος πάτησα "προσθήκη γραφικού" αλλά μου βγάζει σφάλμα και ότι δεν έχω συμπληρώσει το Απαιτούμενο Πεδιο(;)....τι εννοεί; Πρέπει να γράψω κάτι στην Επεξεργασία Περιεχομένου;; Μπορείτε να με βοηθήσετε παρακαλώ γιατί είμαι νεούλι και δεν το "κατέχω".....Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Super!!!!!! Ακολούθησα τα βήματα και το πέτυχα!!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!
    Και να δεις; είχα δει αυτό το gadget σε άλλα Blogs και σκεφτόμουν πως να το βάλω κι εγώ και με γλίτωσες από πολύ ψάξιμο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;