Πώς θα αλλάξω εικόνα στην κεφαλίδα (header) του blog μου;

Ένας ακόμη τρόπος για να μεταμορφώσετε αισθητά το blog σας, είναι να αλλάξετε εικόνα στην Κεφαλίδα (header). Είναι πολύ εύκολο.

Πάμε Διάταξη> (Κεφαλίδα) Επεξεργασία.











Εικόνα 2
Θα μας βγάλει αυτό το παράθυρο, με κάποιες αρκετά γνώριμες λειτουργίες, για την εισαγωγή εικόνας είτε από το ίντερνετ, είτε από τον υπολογιστή μας.
Προτείνω να επιλέξουμε μια εικόνα, τουλάχιστον ίση με το πλάτος ολόκληρου του blog μας, που είναι συνήθως γύρω στα 850-1000px.
Αν επιλέξουμε μικρότερη εικόνα δε θα καλύπτει ολόκληρο το πλάτος της οθόνης απ' άκρη σ' άκρη και δε θα φαίνεται όμορφη και συμμετρική.
Ωστόσο το ύψος της εικόνας μας, δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, γιατί θα πιάνει πολύ χώρο καθέτως, κάτι που δε θέλουμε. Επομένως, επιλέξτε ή δημιουργήστε μια εικόνα κατάλληλη για κεφαλίδα, με πλάτος τουλάχιστον 850px και ύψος  μικρότερο από το μισό του πλάτους. (παράδειγμα 1000x400px).
Αν το πλάτος της εικόνα σας είναι πολύ μεγαλύτερο από το πλάτος του blog σας, και πάλι δε θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα, γιατί θα προσθέσει στο blog όλο το έξτρα πλάτος στα δεξιά. Όμως, αυτό διορθώνεται, αν κάνουμε κλικ στην επιλογή "Σμίκρυνση για προσαρμογή". Αν η εικόνα μας είναι μεγαλύτερη, ο blogger θα την προσαρμόσει αυτόματα και θα την κάνει ίση με το πλάτος του blog μας. Προσοχή όμως, δεν προσαρμόζει σύμφωνα με το ύψος. Γι' αυτό αναλογικά το ύψος της εικόνας πρέπει να είναι εξαρχής αρκετά μικρότερο από το πλάτος. Επίσης, η αυτόματη προσαρμογή δεν γίνεται αν η εικόνα είναι μικρότερη.

Όπως βλέπετε και στην Εικόνα 2, υπάρχουν και κάποιες άλλες ρυθμίσεις.

Πίσω από τον τίτλο και την Περιγραφή: η εικόνα μας θα τοποθετηθεί πίσω από τον τίτλο και την περιγραφή του blog μας σαν φόντο. Σε αυτή την περίπτωση, όταν ο αναγνώστης κάνει κλικ επάνω στον τίτλο θα επανέρχεται στην αρχική μας σελίδα. Όμως δε θα συμβαίνει το ίδιο όταν κάνει κλικ στην εικόνα.
Αντί για τίτλο και περιγραφή: ο τίτλος του blog μας και η περιγραφή, ΔΕΝ θα εμφανίζονται. Θα εμφανίζεται μόνο η εικόνα της κεφαλίδας. Σε αυτή την περίπτωση, εννοείται ότι η εικόνα, πρέπει να περιέχει από πριν τον τίτλο του blog μας ή και την περιγραφή. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση, ο αναγνώστης θα επανέρχεται στην αρχική σελίδα με κλικ οπουδήποτε επάνω στην εικόνα. Παράδειγμα, είναι η Κεφαλίδα του "Χωρίς Ειρμό". Ο τίτλος είναι κομμάτι της εικόνας μου, την οποία επεξεργάστηκα, πριν την ανεβάσω.
Η περιγραφή να τοποθετείται μετά την εικόνα: ο τίτλος μας δε θα φαίνεται. Ο αναγνώστης θα επανέρχεται στην αρχική σελίδα με κλικ οπουδήποτε επάνω στην εικόνα. Η περιγραφή θα εμφανίζεται κάτω από την εικόνα και όχι μπροστά από αυτή.

Στο τέλος δεν ξεχνάμε να κάνουμε Αποθήκευση.

Η επιλογή της κατάλληλης εικόνας κεφαλίδας είναι πολύ σημαντική για την εμφάνιση του blog μας. Αφιερώστε της τον κατάλληλο χρόνο.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

  1. Καλημέρα! Να ξερες όταν χρειάστηκε για πρώτη φορά να αλλάξω το header στο μπλογκ μου πόση ώρα με πήρε να βγάλω άκρη!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθώ να κάνω προσαρμογή σε όλο το πλάτους του blog και δεν μπορώ!
    ότι εικόνα και να βάλω μου την εμφανίζει μέχρι τα 790pix
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;