Πώς θα καταργήσω ένα gadget που δε χρειάζομαι πια

Μπορεί να σας έχω δείξει πώς θα προσθέσετε στο blog σας διάφορα ενδιαφέροντα και χρήσιμα gadget, αλλά δε σας έχω δείξει πώς να τα αφαιρέσετε σε περίπτωση που δεν τα χρειάζεστε πια!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Εδώ θα αφαιρέσουμε ένα gadget με τίτλο "HTML/Javascript", το περιεχόμενο του οποίου είναι o κώδικας απενεργοποίησης του δεξιού κλικ, που σας έδειξα σε προηγούμενη ανάρτηση.
Το παράδειγμα είναι από το δοκιμαστικό μου blog.


1) Πηγαίνουμε στη γνωστή μας πλέον Διάταξη, και εντοπίζουμε  το gadget που θέλουμε να καταργήσουμε.
 Όπως βλέπετε στο παράδειγμα, έχω προσθέσει και άλλα gadget  με το ίδιο όνομα (HTML/Javascript), οπότε προσέχουμε να καταργήσουμε το σωστό gadget. Αυτό θα γίνει αν ανοίξουμε το gadget και μελετήσουμε τον κώδικα, για να βεβαιωθούμε ότι είναι αυτός που θέλουμε να διαγράψουμε και όχι κάποιος άλλος που θέλουμε να διατηρήσουμε.


2) Κάνουμε κλικ στο "Επεξεργασία" για να ανοίξουμε τον κώδικα σε νέο παράθυρο.


3) Εδώ έχουμε ανοίξει τον κώδικα. Εγώ θέλω να αφαιρέσω τον κώδικα για την απενεργοποίηση του δεξιού κλικ. Βλέπω ότι γράφει μέσα "Disable right click" άρα είναι ο σωστός κώδικας και μπορώ να προχωρήσω. Κάνω κλικ στη λέξη "Κατάργηση".


4) Θα μου ζητήσει στην κορυφή της σελίδας μια επιβεβαίωση, αν είμαι σίγουρη ότι θέλω να καταργήσω αυτό το στοιχείο σελίδας. Πατάω ΟΚ.


5) Το παράθυρο θα κλείσει και θα με φέρει πίσω στη Διάταξη. Για να είμαι απολύτως σίγουρη ότι θα αποθηκευτούν οι αλλαγές μου, κάνω κλικ στο "Αποθήκευση Διάταξης". Τώρα, μπορώ να κάνω "Προβολή Ιστολογίου" και θα δω ότι οποιαδήποτε λειτουργία είχε το gadget μου, τώρα πια δεν υπάρχει.


Αυτό ήταν! Καλή εκκαθάριση!

Σχόλια

  1. Καλημέρα!!! Καλό μήνα!!! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα να το καθαρίσω ξέρω αλλά από προχτές, ξέρεις με εκείνα που έβαλα ίσως;;; κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορώ να αλλάξω κανένα από αυτά που έχω δεν το σώζει και δεν ξέρω τελικά τι φταίει;;Είμαι στο ψάξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ, περίεργο, γιατί συνέβη και σε άλλη φίλη αυτό. Εγώ πάντως το κατάργησα και το ξαναέβαλα στο δοκιμαστικό blog πολλές φορές και κάθε φορά όλα γίνονται κανονικά...Μήπως είναι κάποιο κόλλημα του blogger;

      Διαγραφή
    2. Περιμένω να δω, το περίεργο είναι ότι καταργώ αυτό και πάλι δεν δουλεύει παρά μόνο η προσθήκη και μόνο αυτού.Επειδή ο blogger με έχει τρομάξει κι άλλες φορές με διάφορα περιμένω.
      Θα σε ενημερώσω κι ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    3. Ξανθή, εδώ με μπέρδεψες! Όταν εννοείς η προσθήκη αυτού τι εννοείς; Αν το καταργήσεις, εμφανίζεται κανονικά το δεξί κλικ ή συνεχίζει να μην εμφανίζεται;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;