Συχνά λάθη των blogger Νο1: Κείμενο

Εσείς ποιο προτιμάτε; (Καλά, όσο για το περιεχόμενο,
μη με παρεξηγείτε, ένα παράδειγμα  έφερα! Χαχα!)
Υπάρχουν μερικά λάθη μέσα στα κείμενά μας, που είναι ικανά να στείλουν το blog μας στ' αζήτητα! Γιατί; Επειδή το κάνουν δύσχρηστο ή ενοχλητικό και ο μέσος επισκέπτης μαζεύει γρήγορα τα κουβαδάκια του και πάει...σ' άλλη παραλία. Εδώ αναφέρω μόνο κάποια από αυτά, που έχω παρατηρήσει συχνά στο διαδίκτυο.









  1. Μη γράφετε με greeklish, δηλαδή ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες. Όσο κι αν σας φαίνεται εξωφρενικό, έχω δει ελληνικό blog γραμμένο με αυτό τον τρόπο, και τα ματάκια μου δεν άντεξαν ούτε 3 δευτερόλεπτα!
  2. Μη γράφετε ΟΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Είναι από τους πιο γνωστούς κανόνες του internet. Πρώτον, στη σημειολογία του διαδικτύου σημαίνει ότι φωνάζετε, και δεύτερον είναι πολύ κουραστικό για τα μάτια.
  3. Φροντίστε να βάζετε τόνους, τελείες και κόμματα. Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη είναι ότι ένα  γυμνό από σημεία στίξης κείμενο, είναι αντιαισθητικό και δυσανάγνωστο.
  4. Μην αλλάζετε συνέχεια γραμματοσειρές, μέγεθος και χρώμα κειμένου. Φροντίστε το blog σας να είναι ομοιόμορφο οπτικά. Τουλάχιστον μέσα στην ίδια ανάρτηση, μη χρησιμοποιείτε σε κάθε παράγραφο και διαφορετικό χρώμα της ίριδας.
  5. Αν γράφετε σε μαύρο φόντο, επιλέξτε για το κείμενό σας όχι κατάλευκο φωσφοριζέ, αλλά ένα πολύ απαλό (σχεδόν λευκό) γκρίζο, για να μην "τυφλώνει".
  6. Επίσης, μη γράφετε με ανοιχτά χρώματα σε ανοιχτόχρωμο φόντο και με σκούρα σε σκούρο. Δε θα φαίνεται σχεδόν τίποτα.
Ξέρω ότι οι πειρασμοί είναι πολλοί! Τεράστια ποικιλία σε τύπους και χαριτωμένα χρώματα γραμματοσειρών! Αλλά αν θέλετε οι επισκέπτες σας να είναι ευχαριστημένοι και να σας τιμούν συχνά με την παρουσία τους, προσπαθήστε να βρείτε έναν ωραίο συνδυασμό που ταιριάζει στο blog σας και επιμείνετε σ' αυτόν.
Σε επόμενες αναρτήσεις, θα μιλήσουμε για συχνά λάθη που σχετίζονται με τις εικόνες, την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της σελίδας μας.
Μείνετε συντονισμένοι!
Φιλιά!

Σχόλια

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε ό,τι λες και καλά κάνεις και τα επισημαίνεις!

    Και καλά όσον αφορά τους bloggers, πολλοί από εμάς δεν κατέχουν τέτοιου είδους γνώσεις και είναι αποδεκτό. Έχει τύχει όμως να δω τέτοιου είδους (δυσανάγνωστες) σελίδες, επαγγελματικές (π.χ. εταιρειών) και το θεώρησα απαράδεκτο! Φαντάζομαι ότι εκεί το στήσιμο το κάνει γραφίστας και όχι ιδιώτης...

    Συμφωνώ και επαυξάνω για τα greeklish - δεν τα μπορώ. Επιπλέον, μια σελίδα στο διαδίκτυο μπορεί να τη βρει και να τη δει οποιοσδήποτε και από οπουδήποτε. Πώς θα μεταφράσει ένας Ισπανός τη σελίδα σου, αν γράφεις με greelkish;

    Τα είπα και ξεθύμανα!!!!! Φιλιά, καλό σου βράδυ και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!Ήρθα να σε γνμωρίσω και βρήκα η ..τυχερούλα σε ποιά θα ..τρέχω κάθε φορά που θα έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή μου!!!Γιατί η..σιτεμένη κάθε φορά κάτι λάθος κάνω και τα βρίσκω μπαστούνια αν και όσα κατάφερα θεώρησε τα ..ΘΑΥΜΑ..για μένα !Τα greeklish είναι φυσικό να τα εξορκίζω και να τα ρίχνω στο..ανάθεμα λόγω ηλικίας που δύσκολα μπορεί να χωνέψει τέτοια αλλαγή στη γραφή.Γλυκιά μου χαίρομαι που με επισκέφτηκες και σε γνώρισα.Σου ανοίγω θέση στο ..καναπέ τουμπλοκόσπιτου μου και βέβαια πάντα ζεστός καφές με κουλουράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ χρησιμα οσα εγραψες!!ευχαριστω πολυ και περιμενω και την συνεχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο,άλλη μια ωραία και χρήσιμη ανάρτηση η σημερινή.Αν δω greeklish κάπου δεν τα διαβάζω,γιατί με κουράζουν. Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχες οι συμβουλές σου και πάρα πολύ χρήσιμες!Ειδικά τα greeklish δεν τα αντέχω καθόλου!Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα greeklish είναι όντως απαράδεκτα και δυστυχώς έχει μπει για τα καλά στην γλώσσα κυρίως της νεολαίας... Μπράβο Λίνα που το έθιξες το θέμα... Όμως και τα άλλα tips ήταν πολύ χρήσιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα τι χρήσιμα είναι όλα αυτά που μας λες!!!!!
    Εγώ έκανα το λάθος και γράφω μόνο με κεφαλαία,,,,γιατί νόμιζα ότι είναι πιο ξεκούραστο....είδες ακολούθησα τη συμβουλή σου , από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιώ μικρά και μεγάλα!!!
    Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ όλες! Συνήθως απαντώ σε κάθε μία ξεχωριστά, αλλά τώρα μου ήρθαν όλα τα σχόλια μαζεμένα οπότε θα κάνω λίγη οικονομία χώρου!
    Funky monkey, καλά τα λες!
    Αχτίδα μου, θα χαρώ πολύ να σε βοηθώ, κι ευχαριστώ για το... κέρασμα!
    Νένα, χαίρομαι πολύ που εφαρμόζεις τις συμβουλές μου! Ελπίζω να δεις και σύντομα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρομαι που σε βρήκα και απο μια σύντομη περιήγηση,βρίσκω άκρως ενδιαφέρον και το περιεχόμενο.Θα τα λέμε.
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς σε βρήκα!...διάβασα και τις προηγούμενες αναρτήσεις σου...είσαι ακριβώς ότι χρειάζομαι!...μπορεί να έχω ένα χρόνο το blog όμως δεν ξέρω πολλά για τη λειτουργία του...τα περισσότερα τα κάνω στο περίπου...ή προσπαθώ να καταλάβω πως το κάνανε οι άλλοι...Οι πληροφορίες σου μου είναι πολύ χρήσιμες!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίνα μιας και σε βρήκα θέλω να δημιουργήσω λογότυπο στις φωτογραφίες που αναρτώ...πως μπορώ να το κάνω? Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία που μας τα πες!!
    Τόσες πολύτιμες συμβουλές μαζεμένες, σ ευχαριστούμε πολύ!!


    Καλώς σε βρίσκω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να είσαι καλά για τις συμβουλές, τις χρειάζομαι απεγνωσμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο πολύ σωστά όλα, ειδικά για μένα που δεν είμαι τόσο μικρή τα greeklish είναι δυσανάγνωστα, είναι ωραία νε έχεις να ρωτήσεις κάποιον για οτιδήποτε, αν δεν έχω την κόρη μου κοντά, αυτή είναι ο ιθύνων νούς στα ιντερνετικά και με στηρίζει τότε θα τρέξω για συμβουλές σε σένα, ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;