Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας - Επαναφορά προτύπου

Εδώ θα σας δείξω πώς να αποθηκεύετε το Πρότυπο του blog σας στον υπολογιστή σας, πριν από κάθε φορά που -για οποιονδήποτε λόγο- θέλετε να παρέμβετε στον κώδικα. Αυτό το κάνουμε για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά, να μπορούμε να επαναφέρουμε το blog μας στην προηγούμενη κατάσταση.
Όταν επεξεργαζόμαστε τον κώδικα HTML του blog μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν σβήσουμε, για παράδειγμα, κάποιο σημαντικό κομμάτι του κώδικα κατά λάθος,  μπορεί στο blog μας να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοείται ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί από κάποιον που γνωρίζει καλά αυτά τα πράγματα. Για έναν αρχάριο, είναι απαραίτητο να ακολουθεί κάθε φορά τα παρακάτω βήματα, για  να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Άρα:




1ον: Κλικ στο κουμπί "Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας/Επαναφορά"






2ον: "Λήψη πλήρους προτύπου". Αυτό ήταν. Θα κατεβάσει ένα ακριβές αντίγραφο του κώδικα του blog μας, σε μορφή XML στον υπολογιστή μας. 

Οπότε, αν κάτι πάει στραβά, στο ίδιο παράθυρο, θα κάνουμε "Μεταφόρτωση προτύπου από ένα αρχείο στο σκληρό σας δίσκο", και θα ανεβάσουμε το αρχείο που μόλις κατεβάσαμε.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα και καλό μήνα!Είμαι τόσο χαρούμενη που βρήκα το μπλογκ σου!!
    Τέλειες και πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!Θα το έχω υπόψην το συγκεκριμένο tip!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το εβλεπα αυτο και σκεφτομουν να το κανω ,να μην το κανω;τωρα που το εξηγησες παω να το κανω μην εχουμε τιποτα απροοπτα!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ εσύ δεν έπρεπε να ονομάσεις το blog σου "χωρίς ειρμό" Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ έπρεπε να το πεις!! Καταπληκτικές οι συμβουλές σου και πολύ κατατοπιστικές! Με απλά λόγια και εικόνες θα μας βοηθήσουν πολύ!! Ιδιαίτερα εμένα που τώρα έχω ξεκινήσει και η γκάφα είναι η μία πίσω από την άλλη χιχιχι Να σαι καλά! Σε ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;