Γιατί έχασα αναγνώστες από το blog μου;

Φίλοι μου καλοί, όσο έλειπα από το blogging, έγιναν Σόδομα και Γόμορρα! Αλλά τώρα επέστρεψα για να σας βοηθήσω!
Το πιο σοβαρό πρόβλημα που εντόπισα όσο έλειπα ήταν η απότομη πτώση στους αριθμούς των ακολούθων μου. Επί δυο-τρεις μέρες ίσως και παραπάνω, άρχισα να χάνω αρκετούς followers, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθώ φυσικά. Αλλά δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Έψαξα λίγο και βρήκα τη λύση, η οποία μας έρχεται από τη φίλη μας τη Google-ποιον άλλο; 
Αν θυμάστε έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το gadget του Google Friend Connect, που η Google είναι αλήθεια το έχει άχτι, γιατί είναι το μόνο που δεν τολμάει να καταργήσει από τα προϊόντα της (βλ. Blogger), γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους χρήστες (βλ. bloggers). Αυτό το gadget μας είχε ταλαιπωρήσει όταν καταργήθηκε το Google Reader, γιατί είχε βγει η φήμη ότι θα καταργηθεί μαζί και αυτό. Δεν ήταν βέβαια έτσι, όπως σας ξεκαθάρισα κι εγώ τότε.
Βέβαια, είναι προφανές ότι η Google, δεν πολυγουστάρει αυτό το εξωτερικό και παλαιολιθικό -είναι η αλήθεια- gadget, και προτιμάει να χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες το Google+ για να παρακολουθούν ιστολόγια. Κι επειδή δε θέλει να το καταργήσει με τη μία (για να μην ξεσηκωθούν οι bloggers που έχουν πολλούς αναγνώστες), αποφάσισε να το κάνει με δόσεις, για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση από Google Friend Connect σε Google+.
 Και να η πρώτη δόση (ή ίσως η δεύτερη). 
Θυμάστε παλιά που όταν κάνατε κλικ στο "Γίνετε μέλος αυτού του ιστολογίου", σας έβγαζε μια λίστα από επιλογές,όσον αφορά με ποιο λογαριασμό θα εγγραφείτε; Είχε νομίζω Yahoo, OpenID, Blogger,Twitter, Google κλπ. Ε, τώρα έχει πλέον μόνο το λογαριασμό Google. Αυτό σημαίνει ότι όποιος σας ακολουθούσε με κάποιο λογαριασμό που δεν ανήκε στη Google, (πχ Yahoo), πλέον εξαφανίστηκε από τη λίστα των αναγνωστών σας.
Να τι επιλογές είχατε παλιά. Τώρα έχετε μόνο μία!
Προσοχή όμως! Αυτό δεν ισχύει για όσους σας ακολουθούσαν με λογαριασμό Βlogger. Άλλο Google+, άλλο λογαριασμός Blogger, αλλά και τα δύο ανήκουν στη Google, οπότε δεν χάσατε αναγνώστες που σας ακολουθούσαν μέσω του προφίλ Blogger. Δηλαδή είναι πιθανό να χάσατε αναγνώστες που πιθανότατα δεν είχαν δικό τους blog, και είχαν εγγραφεί με κάποια άλλη (τρίτη) υπηρεσία, για να μπορούν να σας παρακολουθούν. 
Εσείς, σαν blogger, δε μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό, παρά μόνο να καλέσετε με ένα post σας τους αναγνώστες σας αυτούς, να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό Google, ώστε να μπορέσουν να σας ακολουθήσουν από την αρχή.
Προσοχή: Δεν σημαίνει ότι εσείς δεν έχετε λογαριασμό Google! Όλοι σας έχετε και ας μην το χρησιμοποιείτε. Εξάλλου, όπως είπα, και ο λογαριασμός blogger, θεωρείται λογαριασμός Google. 
Επομένως, ήρθε η ώρα να πάρουμε όλοι απόφαση ότι το Google Friend Connect, οδεύει προς πλήρη κατάργηση, Και οφείλω να πω, ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στη Google, γιατί η διατήρηση αυτού του gadget, δεν τη συμφέρει καθόλου, και θα μπορούσε να το έχει καταργήσει εδώ και χρόνια. Κι όμως, το κράτησε για εμάς! Πρέπει όμως τώρα κι εμείς, σαν σωστοί χρήστες του διαδικτύου και σαν προχωρημένοι blogger, που ακολουθούν τις εξελίξεις, να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το λογαριασμό μας Google, και να προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να μας ακολουθούν μέσω Google+ και όχι Google Friend Connect, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο! Αν αύριο η Google αποφασίσει να καταργήσει το Google Friend Connect, θα χάσουμε όλους μας τους αναγνώστες με τη μία! Και δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι, αλλά κάποια στιγμή, ενδέχεται η Google να ενημερώσει τους  bloggers, ότι πρέπει να αλλάξουν από προφίλ blogger, σε Google+, ώστε στην πορεία να καταργηθεί σταδιακά και το προφίλ Blogger! Λέμε τώρα...
 Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι! Εγώ ήδη άλλαξα και διαχειρίζομαι τα ιστολόγιά μου, με το λογαριασμό Google+ και όχι με το προφίλ Blogger. Αυτό φυσικά, δε σημαίνει ότι χάνεται ο λογαριασμός σας Blogger. Θα βρίσκεται στη θέση του και όλα τα ιστολόγια που παρακολουθείτε μέσω αυτού, θα συνεχίσετε να τα παρακολουθείτε, μέσω του ίδιου.
Δείτε εδώ ένα παράδειγμα.
'Όπως σας είπα, έχω ήδη αλλάξει από προφίλ Blogger (linaaaap), σε λογαριασμό Google (Lina P)
Στην πρώτη εικόνα βλέπετε ένα ιστολόγιο που παρακολουθούσα από καιρό με το προφίλ Blogger (linaaaap).
Εικόνα 1
Αν κάνω κλικ για να παρακολουθήσω αυτό το ιστολόγιο, μου βγάζει παράθυρο να το παρακολουθήσω με το λογαριασμό Google (αριστερά) Κάνω κανονικά login, και....


... εξακολουθώ να παρακολουθώ με το προφίλ Blogger, γιατί και αυτό θεωρείται κομμάτι του λογαριασμού Google.
Επομένως, σαν ιδιοκτήτες του blog που έχει χάσει αναγνώστες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν κάποιος, παρακολουθούσε αυτό το blog, πχ μέσω του Yahoo, δε θα φαινόταν καθόλου πλέον σε αυτή τη λίστα και θα έπρεπε κανονικά να εγγραφεί από την αρχή με το λογαριασμό του Google.  Τότε μόνο θα ανέβαινε και ο αριθμός των αναγνωστών σε 445. Όσοι παρακολουθούν με λογαριασμό Blogger, δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα, γιατί δε θα επιφέρει καμία αλλαγή.
Τι μπορείτε να κάνετε από τώρα για να είστε προετοιμασμένοι; Η συμβουλή μου είναι απλή. Προσθέστε το gadget "Ακολουθήστε με  στο Google+", και βάλτε το πιο ψηλά από το Google Friend Connect. Έτσι θα είστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει!
Καλό blogging!

Σχόλια

  1. Όταν είδα ότι χάθηκαν περίπου 100 αναγνώστες μέσα σε λίγες μέρες είπα κι εγώ,συνεννοημένοι ήταν???χαχαχα
    Μετά κατάλαβα και βέβαια η ανάρτησή σου είναι κατατοπιστικότατη!!Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγω το ειδα μονο ομως 5 ατομα εξαλλου εχω μικρο κοινο μεχρι τωρα και υπεθεσα οτι δεν τους ενδιεφερε το περιεχομενο του ιστολογιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και, η αλήθεια είναι ότι φρικάρισα μέχρι που εντόπισα πολλά blogs με το ίδιο θέμα!
    Ευχαριστούμε για τις κατατοπιστικές σου αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;