Πώς θα φτιάξω σελίδα για το blog μου στο facebook;

Είναι αρκετά απλό. Αρκεί να έχετε ήδη ένα προσωπικό προφίλ στο facebook. Αν έχετε, η όλη διαδικασία της Σελίδας, θα σας πάρει το πολύ 5 λεπτά.

Εδώ θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε μια Σελίδα για ένα απλό προσωπικό ιστολόγιο. Αν θέλετε να φτιάξετε Σελίδα για κάποιο άλλο σκοπό (πχ. επιχείρηση, καλλιτέχνη κλπ), θα κάνετε μεν τα ίδια βήματα, αλλά με διαφορετικές επιλογές, ανάλογα την περίπτωση.

1ον: Πάτε στο προφίλ σας στο facebook και κατεβαίνετε κάτω-κάτω. Αυτό μπορεί να πάρει λίγη ώρα να το καταφέρετε, γιατί όσο κατεβαίνεις, τόσο φορτώνουν παλιότερες αναρτήσεις. Κάποια στιγμή, θα φτάσετε στο υποσέλιδο και θα δείτε αυτό. Πατάτε "Δημιουργία Σελίδας".

2ον:  Αμέσως μετά θα δείτε αυτό. Επιλέγετε "Σκοπός ή Κοινότητα". Ταιριάζει καλύτερα σε ένα blog.
3ον: Πληκτρολογείτε το όνομα της νέας σας σελίδας. Καλό είναι να είναι το ίδιο με το όνομα του blog σας. Τσεκάρετε ότι συμφωνείτε και μετά "Ξεκινήστε".
4ον: Πρώτα θα σας ζητήσει μια εικόνα προφίλ για τη σελίδα σας. Βάλτε κάτι χαρακτηριστικό από το blog σας. Μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα στο facebook ή να αφήσετε να διαλέξει μια εικόνα από το blog σας (εισαγωγή από ιστότοπο).
5ον: Μετά θα σας ζητήσει κάποιες βασικές πληροφορίες. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε μια περιγραφή και φυσικά τη διεύθυνση URL του blog σας.
6ον: Στην τρίτη καρτέλα, μπορείτε να αλλάξετε τη  διεύθυνση URL της Σελίδας στο Facebook. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε, εκτός αν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας. 
7ον: Παραβλέψτε αυτό το βήμα, εκτός φυσικά αν θέλετε να πληρώσετε για να διαφημίσετε τη νέα σελίδα σας στο Facebook.
Αυτό ήταν, η σελίδα σας έχει δημιουργηθεί. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι κάποιες επιπλέον σημαντικές ρυθμίσεις για να τη συνδέσετε με το blog σας. Πατάτε "Επεξεργασία Σελίδας">"Ενημέρωση Πληροφοριών".
Στις κατηγορίες επιλέξτε "Ιστότοποι και Ιστολόγια" και δίπλα "Προσωπικό Ιστολόγιο".
 
Στην περιγραφή, πληκτρολογήστε τη URL του blog σας, για να είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμο μέσα από τη σελίδα. Τέλος, πατήστε αποθήκευση.
 Θα μπορείτε να διαχειρίζεστε τις Σελίδες σας, πατώντας το "λουλουδάκι" πάνω δεξιά στην αρχική σας σελίδα του Facebook. Θα σας βγάζει μια λίστα με τις Σελίδες σας, και θα μπορείτε να εναλλάσσετε από το κανονικό σας προφίλ, στη Σελίδα σας, με ένα μόνο κλικ. Όταν είστε συνδεδεμένος μέσω της Σελίδας σας, θα μπορείτε να κάνετε like με το όνομα της Σελίδας, και όχι με το δικό σας.

Αυτό ήταν. Για να είναι πλήρης η λειτουργικότητα και η χρησιμότητα της νέας σας σελίδας, θα πρέπει να προσθέσετε το gadget του facebook στο blog σας.
Πώς θα το κάνετε αυτό, σας δείχνω λεπτομερώς σε αυτή την ανάρτηση. Με αυτό τον τρόπο, όποιος μπαίνει στο blog σας, θα μπορεί να πατάει το κουμπί "Like" και αυτομάτως θα εγγράφεται στη Σελίδα σας του facebook

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, είναι καλό να ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο της Σελίδας σας. Δηλαδή όταν κάνετε μια νέα ανάρτηση στο blog σας, να τη κοινοποιείτε στη σελίδα σας, για να ενημερώνετε τους ενδιαφερόμενους.

Σε περίπτωση που δεν φαίνεται η σωστή εικόνα όταν κοινοποιείτε μια ανάρτησή σας στο facebook, δείτε αυτή την ανάρτηση.

Αν σας άρεσε αυτό, δείτε επίσης:


Σχόλια

  1. αυτο ειναι που λεμε,επαγγελματικο προφιλ;στον αντρα μου θελω να φτιαξω κατι τετοιο αλλα δεν ξεραμε πως και εκανε μια σελιδα στο Fb αλλα δεν ειναι αυτο που ηθελε.θα ακολουθησω τις οδηγιες και θα σου πω νεοτερα!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Αν είναι για επιχείρηση, πρέπει να επιλέξεις "Τοπική επιχείρηση ή τοποθεσία" στο 2ο βήμα!
      Δεν έχω φτιάξει ποτέ τέτοια σελίδα, αλλά υποθέτω ότι είναι πιο κατάλληλη για επιχειρήσεις.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα Λινα!!!δεν ειναι επιχειρηση,ελευθερος επαγγελματιας ειναι και στο μπλογκ βαζουμε φωτο απο τις δουλειες που κανει.

      Διαγραφή
  2. Και να, εκεί που έψαχνα στο google να δω πως να βάλω το "κουμπάκι" του facebook στο blog, σε βρήκα, με πολύ χρήσιμες οδηγίες και ω τι έκπληξη! είδα ότι ασχολείσαι ΚΑΙ με πλέξιμο, τη νέα μεγάλη μου αγάπη! Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο! Θα σου έρχομαι συχνά επίσκεψη! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αστρονεραϊδούλα! Χαίρομαι πολύ που σ' αρέσει το blog μου! Καλωσήρθες, λοιπόν! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Μια απορία πολύ σημαντική......
    Καθώς αντέγραφα ένα κομμάτι παλιάς ανάρτησης για να το χρησιμοποιήσω σε καινούρια, εκείνη η παλιά μετατράπηκε σε πρόχειρο και δεν εμφανίζεται πια στο blog μου, υπάρχει όμως ως πρόχειρο.
    Θέλω να την επαναφέρω αλλά φοβάμαι μήπως δεν μπει στη σειρά που ήταν τότε και ξαναβρεθεί ως σημερινή ανάρτηση...
    Πες μου τι ξέρεις γι αυτό και τι να κάνω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Φλώρα μου! Αν κάνεις δημοσίευση η ανάρτησή σου θα εμφανιστεί εκεί που ήταν και πριν. Μην ανησυχείς!
      Άνοιξέ τη και κάνε δημοσίευση κανονικά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Έχω δεν έχω μια εβδομάδα που ψαχνόμουν στον γούγλη σχετικά με το πώς να κάνω σελίδα στο fb που να γράφει "προσωπικό ιστολόγιο" (αυτό δεν ήξερα, ποια επιλογή να πατήσω στην αρχή). Μα, μέσα στο νου μου είσαι;! Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να σου πω ότι δεν είχα βρει λύση, εκτός από ένα φόρουμ όπου έθεσα το ερώτημα κι ακόμη περιμένω απάντηση... και θα περίμενα κι άλλο, αν δεν ήσουν εσύ!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο Λινάκι πολύ χρήσιμη η ανάρτηση σου! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λινα μου τα καταφερα χαρη στις οδηγιες σου και εκανα fb,Τωρα για πες πως γινεται οταν κανω μια αναρτηση να την ανεβαζω στο fb;θα ανεβαζω την φωτογραφια και απο κατω θα βαζω την διευθυνση στο blog;αναμενω με αγωνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι εξαιρετική. Πολύ κατατοπιστική και λεπτομερής. Ευχαριστούμε!

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;