Ό,τι γράφω μετατρέπεται αυτόματα σε ΚΕΦΑΛΑΙΑ!

Και μια ανάρτηση της τελευταίας στιγμής, για τη φίλη Katy απο το ergahandmade, που ό,τι κι αν γράψει, μεταμορφώνεται σε κεφαλαία!

Το πρόβλημα είναι ότι οι συγκεκριμένες παράγραφοι στην ανάρτηση της Katy είναι επικεφαλίδες (h2) και όχι απλό κείμενο. Το πρότυπο του blog της, έχει έναν κώδικα CSS κάπου, που μετατρέπει τις επικεφαλίδες αυτές σε κεφαλαία, ακόμη κι αν η Katy γράφει στον επεξεργαστεί κειμένου με μικρά γράμματα. Ο κώδικας που ήδη υπάρχει θα είναι κάπως έτσι: h2{text-transform:uppercase;}.  Αυτός ο κώδικας δίνει την εντολή: "Μετέτρεψε ό,τι γράφω στις επικεφαλίδες σε κεφαλαία". Μην ψάχνετε τον συγκεκριμένο κώδικα. Είναι κρυμμένος και εξάλλου δεν μας αφορά η θέση του.

Αγαπητή Katy, αφού έριξα μια ματιά στο blog σου και εντόπισα το πρόβλημα, αυτή είναι η πρώτη λύση που μου ήρθε στο μυαλό. Είναι πιστεύω αρκετά απλά τα βήματα και σίγουρα θα δουλέψει.

 Πήγαινε στην κεντρική σελίδα του blog σου >Πρότυπο>Προσαρμογή

Θα σου βγάλει αυτό. Πήγαινε Προηγμένη>Προσθήκη CSS (κάτω-κάτω) και επικόλλησε τον παρακάτω κώδικα, ακριβώς όπως τον βλέπεις στην παρακάτω εικόνα.
Ο κώδικας είναι:















Μην ξεχάσεις να κάνεις "Εφαρμογή στο Ιστολόγιο".

Με τον τρόπο αυτό, αλλάξαμε τον κώδικα και δώσαμε την εντολή να μη γίνεται καμία μετατροπή στις επικεφαλίδες μας, αλλά να φαίνονται όπως τις γράψαμε. Προσοχή, όμως αυτό θα ισχύσει για όλες τις επικεφαλίδες h2 του blog μας, που μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε βλέπουμε κεφαλαία (πχ τίτλοι gadget).

Αν δεν πιάσει αυτό, ίσως πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στον κώδικά μας.
Katy, αν δε σ'έχω κουράσει με τις πολυλογίες μου, δοκίμασέ το άλλη μία φορά και στην ίδια θέση βάλε αυτό τον κώδικα:
Είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο, αλλά είναι πιο "καταπιεστικός"! Έχει όπως βλέπεις τη λέξη "important" που σημαίνει ότι είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Υπάρχει όμως και ένας άλλο τρόπος, πιο απλός. Με αυτόν, δεν αλλάζουμε τίποτα στον κώδικα. Οι επικεφαλίδες μας θα εξακολουθούν να μετατρέπονται σε κεφαλαία. Απλά, εμείς, θα αλλάξουμε το κείμενο που θέλουμε, από επικεφαλίδα σε απλό κείμενο και έτσι δε θα υπόκειται σε αυτή τη μετατροπή.
Γι' αυτό, επιλέγουμε το κείμενο που μας δημιουργεί το "πρόβλημα" (να γίνει μπλε) και από επικεφαλίδα ή οτιδήποτε άλλο, το μετατρέπουμε σε κανονικό κείμενο, όπως δείχνω στην παρακάτω εικόνα. Κάνουμε φυσικά "Ενημέρωση" και ξαναβλέπουμε το blog μας. Εννοείται ότι για να δουλέψουν όλα αυτά, πρέπει να έχουμε γράψει το κείμενο εξαρχής με μικρά γράμματα.


Σημείωση: Αυτή η μέθοδος θα ισχύσει μόνο για τις κεφαλίδες h2, στις οποίες εντόπισα συγκεκριμένα το πρόβλημα στο blog της Katy.

Σχόλια

  1. Λίνα μου με τόσες απορίες που μας έχεις λύσει πρέπει να σου κόψουμε επίδομα...χιχι!
    Είσαι πολύ καλή που μας βοηθάς,
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, όχι βέβαια! Χαίρομαι να μοιράζομαι τις γνώσεις μου και να βοηθάω όταν μπορώ! Πραγματικά είναι κρίμα διάφορα μικροπροβλήματα να "βασανίζουν" bloggers, που έχουν τόσο ωραία πράγματα να μοιραστούν!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. μα ποσα προβληματα μπορουν να προκυψουν!!!μπραβο βρε Λινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα αν σου πω ότι έχω κι εγώ ένα θεματάκι όπου χρειάζομαι τα "φώτα' σου, θα με βρίσεις;

    Στις ρυθμίσεις του blogger, έχω επιλεγμένο το "Εκθετήριο εικόνων με το Lightbox". Δούλευε μια χαρά και ξαφνικά... the end! Πήγα το ξε-τσεκάρισα και το τσεκάρισα εκ νέου, σκέφτηκα πως κόλλησε. Τίποτα. Τώρα εμφανίζει τις εικόνες χωρίς το lightbox, ενώ στις ρυθμίσεις φαίνεται επιλεγμένο... Καμιά ιδέα?

    Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων... σωτήρα μας! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Χτες το βράδυ το παρατήρησα κι εγώ αυτό! Μπήκα σε ένα forum και το ίδιο συμβαίνει σε όλους. Δυστυχώς είναι κάποιο πρόβλημα της εφαρμογής που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή!

      Διαγραφή
    2. Ε, όχι και να σε βρίσω! Χαχαχα!

      Διαγραφή
    3. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μα λέω κι εγώ... αφού δεν άλλαξα κάτι, τι στο καλό έπαθε; Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Λίνα, αν κάποια μέρα περάσεις από κάποια πλατεία και δεις την μαρμάρινη προτομή σου...μην απορήσεις!
    Εμείς όλες, θα΄χουμε κάνει έρανο και θα το΄χουμε στήσει το άγαλμα!!!!!
    Σου στέλνω φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Θα το πάρω πάνω μου έτσι που μου τα λέτε και μετά άντε να με μαζέψετε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμο άρθρο. Πρόσφατα αγόρασα ένα template για το blog μου και ήταν όλα κεφαλαία ακόμα και οι τίτλοι!
    Ο παραπάνω τρόπος δεν μου δούλεψε, καθώς έκανα επικόλληση ήταν σαν να μην επικόλλησα τίποτα δεν μου έβγαινε επιλογή αποθήκευσης, αλλα το διαμόρφωσα έτσι: text-transform: και το έψαξα μέσα στο html. Αυτό μου έλυσε τα χέρια, γιατί μπόρεσα να το αλλάξω μόνο όπου ήθελα εγώ!!!

    Ξανά ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;