Πώς θα αλλάξω εικόνα φόντου στο blog μου;

Πολλοί από εσάς, είστε νέοι στο blogging, και έχετε αφοσιωθεί στις ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σας, "παραμελώντας" έτσι κάπως, την εμφάνιση του blog σας. Ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος για να κάνετε ένα "mini makeover", είναι να αλλάξετε την εικόνα του φόντου σας.

Ξεκινάμε:

Πάμε Πρότυπο> Προσαρμογή.











Επιλέγουμε: Φόντο.




Κάνουμε κλικ επάνω στην εικόνα του φόντου μας.



Μας βγάζει μια λίστα με επιλογές. Εδώ, μπορούμε να επιλέξουμε μία από τις έτοιμες εικόνες φόντου που μας προσφέρει το Blogger. Αλλιώς, επιλέγουμε "Μεταφόρτωση εικόνας", για να ανεβάσουμε μία εικόνα από τον υπολογιστή μας.


Εδώ, ο Blogger μας λέει ότι μπορούμε να πρέπει να επιλέξουμε μία εικόνα που να είναι το πολύ 300kb σε μέγεθος. (δείτε εδώ πώς να μειώσετε το μέγεθος μιας εικόνας). Επίσης, μας προτείνει και τις διαστάσεις (1800x1600), αν θέλουμε να καταλαμβάνει το φόντο μας όλη την οθόνη (δηλαδή και τα περιθώρια). Στα περισσότερα blog, μια εικόνα 1024x768 θα λειτουργεί μία χαρά.

Μπορούμε να ανεβάσουμε και εικόνες με μικρότερες διαστάσεις, αλλά τότε δε θα καταλαμβάνουν όλη την οθόνη. Αν η εικόνα μας είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο (πχ πουά, ή ρίγες), μπορούμε να ανεβάσουμε μικρότερων διαστάσεων εικόνα και να επιλέξουμε να επαναλαμβάνεται (παράθεση), έτσι ώστε να φαίνεται σαν μία μεγάλη ενιαία εικόνα.

Επιστρέφουμε, λοιπόν στο φόντο και κάνουμε κλικ στο "Επιλογή αρχείου".






Εδώ, βρίσκουμε την εικόνα στον υπολογιστή μας, την επιλέγουμε και κάνουμε "Άνοιγμα".





Το νέο μας φόντο, έχει οριστεί, καθώς βλέπουμε και στην προεπισκόπηση, ακριβώς από κάτω. Πατάμε "Τέλος".






Βλέπουμε ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες ρυθμίσεις. Σε αυτό το σημείο, το καλύτερο είναι να τις δοκιμάσουμε όλες και να δούμε το αποτέλεσμα στην προεπισκόπηση στο κάτω μέρος της σελίδας, μέχρι να μείνουμε ικανοποιημένοι. Οι ρυθμίσεις αυτές, θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με το μέγεθος και το περιεχόμενο της εικόνας μας και ανάλογα με το πώς τις συνδυάζουμε μεταξύ τους.


Κύλιση με σελίδα: Αν το επιλέξετε, η εικόνα σας θα επαναλαμβάνεται κάθετα, σε όλο το μάκρος της σελίδας, καθώς ο αναγνώστης κατεβαίνει προς τα κάτω.
Αν δεν το επιλέξετε, η εικόνα θα είναι σταθεροποιημένη και όταν ο αναγνώστης κατεβαίνει προς τα κάτω, θα μετακινείται μόνο το περιεχόμενο του blog και όχι το φόντο.

Στην Ευθυγράμιση, επιλέγουμε ένα από τα κουτάκια, για να ευθυγραμμίσουμε το φόντο μας στην οθόνη. Για παράδειγμα, επάνω αριστερά, επάνω κέντρο, επάνω δεξιά κλπ. Δοκιμάστε διάφορα, μέχρι να είναι όπως το θέλετε.


Τέλος, στο επόμενο πεδίο, επιλέγουμε αν θα επαναλαμβάνεται η εικόνα μας, και πώς. Αν επιλέξουμε "Πλακίδιο", θα επαναλαμβάνεται και οριζόντια και κάθετα. Αν επιλέξουμε "Οριζόντια παράθεση", θα επαναλαμβάνεται μόνο οριζοντίως κλπ.
Αν επιλέξουμε "Να μη γίνεται παράθεση", η εικόνα μας, δε θα επαναλαμβάνεται, δηλαδή θα εμφανίζεται μόνο μία φορά, όσο μικρή και να είναι.

Δεν ξεχνάμε να κάνουμε "Εφαρμογή στο ιστολόγιο"!


Πειραματιστείτε μέχρι να σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα!
Καλή επιτυχία!

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Λίνα μου για την πολύτιμη βοήθειά σου.
    Καλό Σ/Κ, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολο θελω να το κανω και ολο το αμελω..τωρα με τις οδηγιες σου θα κατσω ελπιζω συντομα!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε Λίνα για την βοήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίνα βλέπω βάλθηκες να ομορφύνεις τα blog μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eισαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ όλες σου οι ενέργειες !!!!Μ' αφήνεις άφωνη με την αμεσότητά σου!!!Μπράβο Λίνα σου στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά και ένα φιλάκι μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολυ, πραγματικά με διαφώτισες! Έριξα μία ματιά και στα άλλα σου κειμενάκια περί μπλογκ και είναι πολύ χρήσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;