Bloglovin και λοιπά!


Γεια σας και πάλι! Δεν άργησα καθόλου, ε;
Είχα περιέργεια να δω τι ακριβώς είναι το bloglovin (μία από τις εναλλακτικές του Google Reader) και τι λειτουργίες περιλαμβάνει.
Θα σας πω αμέσως.

  • Καταρχάς είναι ένας RSS Reader. Δηλαδή, μέσω αυτού, μπορείς να βλέπεις αποσπάσματα από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις  των blog που σε ενδιαφέρουν και στα οποία εγγράφεσαι, για να μη χάνεις τις εξελίξεις. Δηλαδή ό,τι είναι και το ετοιμοθάνατο Google Reader.

  • Επιπλέον, (αυτό δε γινόταν με το Google Reader) μπορείς να εισάγεις σε αυτό τα blog σου, και να σε ακολουθούν οι αναγνώστες σου μέσω αυτού. Δηλαδή, σου δημιουργεί ένα gadgeτάκι σαν του Google Friend Connect. Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχουν και οι αναγνώστες σου λογαριασμό σε αυτό. Λίγο δύσκολο, αφού υπάρχουν άπειρες παρόμοιες υπηρεσίες, και ο καθένας επιλέγει όποια θέλει. 
Δε μπορείς να επιβάλλεις σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το blog σου να φτιάξουν λογαριασμό στο Bloglovin, ούτε να έχεις εσύ λογαριασμό σε όλους τους RSS readers που υπάρχουν, για να καλύπτεις όλα τα γούστα των πιθανών αναγνωστών σου. Αλλά ακόμη κι αν είχες, θα επρόκειτο για ένα χάος! Θα είχες 15 gadgeτάκια σε κάθε γωνιά του blog σου, και οι αναγνώστες σου θα ήταν διαμοιρασμένοι στα 15. 
50 με ακολουθούν στο Bloglovin, 20 στο Feedly, 45 στο OldReader και ούτω καθεξής. Τραγικό, άβολο και παράλογο. Πώς θα τα διαχειρίζεστε όλα αυτά;
Γι' αυτό πρέπει να έχουμε στο blog μας ένα gadget με αναγνώστες και καλό. Το πολύ δύο.
Σκεφτείτε. Πόσοι από τους αναγνώστες σας χρησιμοποιούν bloglovin; Έστω 30. Πόσοι χρησιμοποιούν Feedly; Έστω 20. Πόσοι χρησιμοποιούν FACEBOOK; Σχεδόν όλοι!

Το πόρισμα: 
Ίσως χρησιμοποιήσω το Bloglovin σαν απλό reader για να βλέπω τις νέες αναρτήσεις, αλλά δε θα τοποθετήσω τα κουμπάκια του στο blog μου, για να μη διχάσω τους αναγνώστες μου χωρίς λόγο.

Η πρότασή μου: 

  1. Κρατήστε το gadget  του Google Friend Connect (Γίνετε μέλος αυτού του Ιστότοπου), αφού προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα καταργηθεί.
  2. Φτιάξτε μια σελίδα στο Facebook για το blog σας, και μετά τοποθετήστε το αντίστοιχο gadget.
Δε χρειάζεστε τίποτε άλλο. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το Bloglovin ή οποιονδήποτε άλλο Reader για να ενημερώνεστε για τις νεότερες αναρτήσεις των blog που παρακολουθείτε, κάντε το άφοβα. Αλλά μη μπλέκετε με τα κουμπάκια και τα gadgetάκια που προωθούν τους αναγνώστες σας στο Bloglovin, γιατί θα μπλέξετε τα μπούτια σας! Οι μισοί θα πατάνε "Γίνετε μέλος αυτού του ιστότοπου", οι άλλοι μισοί "Follow me with bloglovin".  Και αν δεν έχουν λογαριασμό εκεί, το πιο πιθανό είναι να μη θέλουν να φτιάξουν, να τα παρατήσουν στη μέση και να ξεχάσουν το blog σας.
Αν θέλουν εκείνοι ωστόσο, μπορούν να σας παρακολουθούν μέσω αυτού, χωρίς καν εσείς να το ξέρετε και χωρίς να έχετε το κουμπάκι.

Για περισσότερα σχετικά με την κατάργηση του Google Reader διαβάστε εδώ.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα και πάλι!

    Τα κουμπιά που λες εγώ τα πρόσθεσα και να σου πω πώς το σκέφτηκα: έχω άτομα που θέλησαν να εγγραφούν με friend connect, αλλά δεν είχαν λογαριασμό google ή τους υπόλοιπους που έδινε το friend connect (για παράδειγμα, είχαν yahoo) και τελικά δεν μπόρεσαν να γραφούν. Επίσης, στο εξωτερικό διαπίστωσα σε ιστολόγια ότι είναι περισσότερο διαδεδομένο το bloglovin'... και είπα να δώσω και τις δύο δυνατότητες στους αναγνώστες μου.

    Δεν ξέρω, χρειάζομαι τη γνώμη σου εδώ. Τα μέλη που απέκτησα στο bloglovin' είναι διαχειριστές φιλικών ιστολογίων που έκαναν την αλλαγή μαζί με εμένα, αλλά και άγνωστοι, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι τώρα γραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκανες και πρόσθεσες το bloglovin, εννοείται ότι δεν το έβαλα σκοπό να το δυσφημίσω! Βλέπω ότι πολλοί το έχουν επιλέξει ήδη, γι' αυτό και το ανέφερα συγκεκριμένα.
    Με την ανάρτησή μου αυτή, κυρίως προσπαθώ να προειδοποιήσω τους blogger να μην πέσουν στην παγίδα των πολλών gadget με μέλη! Αν επιλέξεις ένα ή δύο αρκετά δημοφιλή και μείνεις σταθερή σε αυτά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, δεν είπα κάτι τέτοιο, προς Θεού! Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς το προσθέσαμε από... πανικό, να το πω; Στο ίντερνετ διάβασα ότι θα αποσυρθεί σίγουρα και το friend connect, αλλά δεν το διασταύρωσα.

      Νομίζω ότι θα φανεί στην πορεία τι ήταν καλύτερο να κάνουμε τελικά... πάντως, το bloglovin' μετά το πρώτο σοκ του νέου περιβάλλοντος, αρχίζει να μου αρέσει. Kαι να σκεφτείς ότι με βόλευε πολύ ο Reader. Φιλάκια, σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

      Διαγραφή
  3. μπερδεμα!!!!με το bloglovin εχω χασει τους αναγνωστες μου, δεν μπορω να δω ποιοι ειναι παρα μονο τους τελευταιους!και γενικα επειδη δεν φημιζομαι για την ευχερια να χρησιμοποιω υπολογιστες, εχω λιγο πελαγωσει!το κουμπι για το facebook πως το τοποθετω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς στο Βloglovin να δεις ποιοι σε παρακολουθούν, αλλά μόνο πόσοι.
      To κουμπάκι του facebook θα σας δείξω κάποια στιγμή πώς να το βάλετε στο blog σας! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή Λίνα εγώ που δεν έχω facebook, πρέπει να δημιουργήσω; Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Πρέπει να φτιάξεις ένα λογαριασμό και μια σελίδα. Θα σας δείξω κάποια στιγμή τον τρόπο.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. ΑΧ Λινα μου χίλια μπραβο γι αυτά που είπες με εβγαλες απο πολλές απορίες,ηδη εχω κανει σελιδα εδω και πολυ καιρό στο φεις μπουκ και δε θα κανω και εγω τιποτε αλλο προς το παρον ,εχεις δικιο σε όλα όσα λες σε ευχαριστώ ,καλό βράδυ,φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H αληθεια ειναι οτι υπαρχει ενας μικρος πανικος ........δεν ξερω και πολλα αλλα απ αυτα που διαβαζω μερες τωρα νομιζω οτι εχει δικιο.
    Εγω νομιζα οτι θα καταργηθει και το Google Friend Connect στην ουσια θα καταργηθει μονο ο τροπος που ειχαμε μεχρι τωρα για να παρακολουθουμε τα αγαπημενα μας blog?

    Να εισαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Deppy μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Google Friend Connect και το Google Reader είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους! Απ' όσο ξέρω έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι θα καταργηθεί το Google Reader, όχι το GFC. Ωστόσο, έχω φάει το ίντερνετ για πληροφορίες και το μόνο που είδα είναι ότι πολλοί ανησυχούν ότι κάποια στιγμή την ίδια μοίρα θα έχει και το GFC.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;