Πώς θα επαναφέρετε το LightBox

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το πρόβλημα με το Lightbox, επιδιορθώθηκε επισήμως! Οι οδηγίες αυτής της ανάρτησης, δεν σας χρειάζονται πια! Όσοι θέλετε πίσω το παλιό, ελληνικό lighbox, επιστρέψτε με το ίδιο τρόπο στον κώδικά σας και σβήστε τη γραμμή που προσθέσαμε. Για να τη βρείτε πιο εύκολα: CTRL+F και αναζητήστε το "lbx_fr" . Διαγράψτε ακριβώς αυτό που προσθέσαμε παρακάτω και τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Λίνα
4/4/2013

Όπως θα έχετε παρατηρήσει εδώ και μέρες, η εφαρμογή του Lightbox έχει εξαφανιστεί ως δια μαγείας από όλα τα blog. 
(Οι περισσότεροι το είχαμε ενεργοποιημένο, απ'όσο νομίζω. Υπάρχει, βέβαια και η επιλογή απενεργοποίησης.)
Το Lightbox είναι αυτή η εφαρμογή η οποία κάθε φορά που κάναμε κλικ σε μια εικόνα, την άνοιγε σε ένα νέο, μαύρο παράθυρο, μαζί με όλες τις εικόνες της ανάρτησης.

Αυτό είναι το lightbox.

H αγαπητή Funky Monkey, έθιξε εδώ το θέμα, και της είπα ότι είναι γενικό το πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να το διορθώσουν. Έτσι νόμιζα!
Δυστυχώς, οι διαχειριστές του forum του blogger, μάλλον απεργούν ή κάνουν διακοπές, γιατί παρά τα εκατοντάδες παράπονα γι' αυτό το θέμα, απ' όλο τον κόσμο, κανείς δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει δώσει μία απάντηση. Πλήρης αδιαφορία. Απαράδεκτο.
Κάποιοι άξιοι bloggers, ωστόσο, έκαναν τα μαγικά τους και κατάφεραν με ένα πολύ μικρό κώδικα, να λύσουν το πρόβλημα από μόνοι τους. Εδώ βρήκα εγώ την προτεινόμενη λύση, την οποία δοκίμασα και λειτουργεί μια χαρά. Επιπλέον, δε φαίνεται να έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν ως τώρα.
Θα σας δείξω εδώ πώς να το επαναφέρετε. Μην τρομάξετε, πρέπει να ανοίξετε το "απαγορευμένο παράθυρο"! Ποιο είναι αυτό; "Επεξεργασία HTML". Είμαι σίγουρη ότι πολλοί το έχετε κάποια στιγμή ανοίξει από περιέργεια και το κλείσατε αμέσως τρομοκρατημένοι! Μη φοβάστε. Με λίγη προσοχή, θα γίνει πολύ καλός σας φίλος (το χρειαζόμαστε και για τη μπάρα με τα υπομενού-δεν ξεχνώ ότι σας τη χρωστάω)!

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του προτύπου σας, όπως σας το δείχνω εδώ.
Αυτό σημαίνει ότι θα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, τον κώδικα του blog σας ακριβώς όπως είναι αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε αν κάνετε κάποιο λάθος κατά την επεξεργασία και χαλάσει κάτι, θα μπορείτε να το επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάσταση.

Πάμε λοιπόν, Πρότυπο>Επεξεργασία HTML.








Καλωσορίσατε στα παρασκήνια του blog σας. Αυτός ο κώδικας HTML που ευθύνεται για την εμφάνιση και όλες τις λειτουργίες του.
Επιλέγουμε το κουτάκι: "Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων".




Θυμάστε τη συντόμευση πληκτρολογίου που σας είχα δείξει, για να αναζητάτε κείμενο μέσα σε μια σελίδα; CTRL+F. Θα μας φανεί πολύ χρήσιμη.
Πληκτρολογήστε λοιπόν, crtl+F, και θα σας βγάλει το κουτάκι επάνω δεξιά (Chrome) ή κάτω-κάτω (Mozilla).
Εκεί πληκτρολογήστε ακριβώς:  και πατήστε enter ή  απλά κατεβείτε τέρμα κάτω στη σελίδα. Είναι η τελευταία "λέξη" ολόκληρου του κώδικα.

Ακριβώς πριν από το επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα.
Βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβώς όπως σας τον δίνω και κυρίως να έχει "<" στην αρχή και ">" στο τέλος.

Τέλος, κάντε "Αποθήκευση προτύπου". Το Lightbox θα λειτουργεί, πλέον, κανονικά. Αν βέβαια σας τρομάζει η σκέψη του να επεξεργαστείτε τον κώδικα, μπορείτε να κάνετε υπομονή, μέχρι να αξιωθούν οι υπεύθυνοι και να το διορθώσουν.

Σημείωση: Θα παρατηρήσετε ότι το νέο LightBox σας, είναι στα γαλλικά! Λέει για παράδειγμα: "1 sur 5", αντί για "1 από 5". Αν και όταν με το καλό διορθωθεί επισήμως η κατάσταση, θα σας ενημερώσω, για να πάτε πίσω και να αφαιρέσετε τον προσωρινό -ελπίζω- κώδικα.

Σχόλια

  1. Εγω ήρθα να σου ευχηθώ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Λίνα μου,αλλά πάλι διάβασα και ξεστραβώθηκα,παρολο που αυτή την εφαρμογή δεν την είχα ποτέ ενεργοποιήσει.Είσαι θησαυρός!
    Καλή δημιουργική και πετυχημένη συνέχεια σ ο,τι κι αν κάνεις!
    Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Χαρά! Αν δεν θεωρείς το lighbox απαραίτητο, δε χρειάζεται να μπλέξεις με τον κώδικα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Λίνα πρέπει να είσαι περήφανη για μένα, διότι τα κατάφερααααααα!!! Βέβαια αν δεν ήταν τόσο σαφής οι οδηγίες σου τίποτα δεν θα είχα κάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που αφιέρωσες ολόκληρη ανάρτηση (και τόσο κατατοπιστική) στην απορία μου! Με τον κώδικα του μπλογκ δεν έχω μπλεχτεί ακόμη, ούτε έχω κάνει αντίγραφο, το φοβόμουν να το κάνω από μόνη μου στα ψαχτά... Με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω χρόνο, θα το κάνω. Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Φιλιά, καλό σου μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα! Δεν είναι τίποτα η επεξεργασία του κώδικα! Τις πρώτες φορές θέλει λίγη προσοχή και μετά δε θα το φοβάσαι!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Φίλη μου σε διάβασα στο κινητό μου και δεν μπορούσα να γράψω, μετά ξέχασα ποιο μπλογκ έγραψε περί αυτού. Με την βοήθεια του "κυκλάμινου" που μου άφησε μήνυμα σε ξαναβρίσκω.

    Αν θέλεις κοίταξε εδώ για την πιο εύκολη εφαρμογή του!
    http://buzz.blogger.com/2011/10/lightbox-update.html

    Καλό σου μήνα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Εύη, καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
      Η ανάρτηση που μου στέλνεις είναι από το 2011, όταν το lighbox πρωτο-ενσωματώθηκε στο blogger.
      Το πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω εδώ, εμφανίστηκε εδώ και λίγες μέρες και το lighbox δεν εμφανίζεται ακόμη και αν το έχεις ενεργοποιημένο στις ρυθμίσεις.
      Ελπίζω πάντως, να λυθεί σύντομα.
      Καλό μήνα και πάλι σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ Λίνα μου για τις οδηγίες σου... δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς εσένα.. Φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;