Τι είναι το Pinterest;

Το Pinterest είναι η νέα μόδα! Πάντα σας άρεσε να χαζεύετε χαριτωμένες και ενδιαφέρουσες εικόνες στο Google, σωστά; Τώρα μπορείτε να τις συγκεντρώσετε όλες σε ένα σημείο, να τις τακτοποιήσετε σε album και να τις μοιραστείτε με όλους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί πολύ με το θέμα, πριν θέσει την ερώτηση η αγαπητή Κική από το κορδονέτο. Μπήκα λοιπόν, και έφτιαξα λογαριασμό. 

Το Pinterest είναι πολύ απλό στη χρήση του. Μπαίνεις στο internet, βρίσκεις μια εικόνα ή ένα βίντεο που σου αρέσει και το κάνεις pin, δηλαδή στην κυριολεξία το "καρφιτσώνεις" και το έχεις για να το θαυμάζεις μέσα στο album σου. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις repin (επανακαρφίτσωμα!), σε pins άλλων χρηστών.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;
Πρώτα, πρέπει να γίνετε μέλος στο Pinterest και να δημιουργήσετε μερικά album με θέματα που σας ενδιαφέρουν. Είναι όπως τα album του Facebook. 
Μετά, βρείτε φωτογραφίες που σας αρέσουν, είτε με την αναζήτηση μέσα στο Pinterest, είτε ψάχνοντας σε όλο το internet και καρφιτσώστε τις!

Ο πιο απλός τρόπος να καρφιτσώσετε ανά πάσα στιγμή μια ωραία εικόνα που βρήκατε οπουδήποτε στο ίντερνετ, είναι να τοποθετήσετε στον browser σας (πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox, ΙΕ κ.ο.κ.) το κουμπάκι του pinterest, το "Pin it Button" που θα βρείτε εδώ. 
Εγκαθιστάτε το κουμπί στο browser σας με το Install Now.
Μόλις εγκατασταθεί θα βρίσκεται μόνιμα επάνω δεξιά στο browser σας.
Μετά βρίσκετε την εικόνα, πατάτε το κουμπάκι και σας βγάζει μια λίστα με εικόνες που περιέχει αυτή η σελίδα. Ε, μετά πατάτε πάνω στην εικόνα που θέλετε, και κάνετε pin, σε ένα από τα album σας.

Το καλό με το Pinterest είναι, ότι κάθε εικόνα που δημοσιεύεται, συνοδεύεται από ένα σύνδεσμο της σελίδας από την οποία προέρχεται,  διαφημίζοντας εμμέσως τη σελίδα αυτή. 

Στο Pinterest μπορείτε να ακολουθήσετε album χρηστών, και να βλέπετε στην κεντρική σας σελίδα τα Pin τους. Από εκεί μπορείτε εύκολα να κάνετε like ή repin σε όποια εικόνα σας αρέσει. Στην ουσία δεν είναι μεγάλη η ποικιλία πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε στο Pinterest. Βρίσκω εικόνα, την "καρφιτσώνω" ή την "επανακαρφιτσώνω" και πάει λέγοντας.

Λεξικό βασικών όρων Pinterest:

Pin : Καρφιτσώνω μια εικόνα που βρήκα στο ίντερνετ, και την τοποθετώ μέσα στο album μου.

Repin: Βρίσκω μια εικόνα μέσω της αναζήτησης του Pinterest, την οποία κάποιος άλλος χρήστης έχει ήδη καρφιτσώσει και την τοποθετώ μέσα στο album μου.

Like: Δηλώνω ότι μου αρέσει μια εικόνα. Δεν έχει σχέση με το facebook. To like μου είναι εσωτερικό στο Pinterest.

Pin it Button: Το κουμπάκι του Pinterest που εγκαθιστώ στον περιηγητή μου του ίντερνετ και με βοηθάει να καρφιτσώνω εικόνες ανά πάσα στιγμή, από οποιαδήποτε σελίδα.

Follow: Ακολουθώ το album ενός χρήστη που μου αρέσει και βλέπω στην κεντρική μου σελίδα τις νέες εικόνες που προσθέτει σε αυτό.

Αυτά. Κατά την άποψή μου, είναι στην ουσία ένα παιχνίδι. Όρεξη να'χεις να κάνεις pin και repin, σε όμορφες εικόνες. Βέβαια, πολλοί το χρησιμοποιούν για διαφημιστικούς λόγους, και υπάρχει ειδικός τομέας για επιχειρηματίες που ανεβάζουν εικόνες από τα προϊόντα τους και δίπλα φαίνεται και η τιμή.
Δεν έχω ασχοληθεί πολύ κι εγώ βέβαια, αλλά ελπίζω αυτά τα ολίγα να σας έδωσαν μια γενική ιδέα.

Σχόλια

  1. μας την ελυσες κι αυτην την απορια!εσυ παιδι μου εισαι κινητο εγχειριδιο!!!σ'ευχαριστουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίνα σ'ευχαριστώ πολύ, μου έλυσες και αυτήν την απορία.Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή την απορία την είχα καιρό και δεν είχα μπει στον κόπο να το ψάξω. Ευχαριστώ που το έκανες εσύ για μας. Γενικά τώρα τελευταί με έχεις ξεμπλοκάρει σε πολλά θέματα. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είσαι καλά και πάλι για τις τόσο κατατοπιστικές πληροφορίες!! Χάκερ μου εσύ... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ την είχα αυτή την απορία,εσύ παιδί μου είσαι θησαυρός!!!!
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;