Οι νεότερες αναρτήσεις μου δεν εμφανίζονται στη Λίστα Ανάγνωσης...

Έχω παρατηρήσει τελευταία, ότι κάποιες από τις αναρτήσεις μου, καθυστερούν πολύ να εμφανιστούν στη Λίστα Ανάγνωσης του blogger, στο gadget Λίστα Ιστολογίων, και γενικά σε όλα τα προγράμματα ανάγνωσης RSS. Τι σημαίνει αυτό; Αν έχετε παρακολουθήσει προηγούμενες αναρτήσεις μου, ίσως καταλάβατε ότι κάτι τρέχει με το RSS feed μου (ροές).
Το ίδιο πρόβλημα, φαίνεται να έχουν και άλλοι bloggers, όπως η φίλη μας, η Σόφη, που έχει κάνει αρκετές αναρτήσεις τις τελευταίες μέρες, αλλά οι φίλοι της δεν ενημερώνονται πουθενά γι΄αυτές.
Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, μάλλον είναι σύνηθες φαινόμενο και συμβαίνει σε όλους κατά καιρούς. Υπάρχει όμως λύση. Θα δώσουμε μια"ώθηση" στο blog μας, έτσι ώστε τα προγράμματα ανάγνωσης RSS, να μπορούν να βρίσκουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα τις ροές μας.
Θα χρειαστεί να επεξεργαστούμε τον κώδικα HTML του blog μας. Για την ακρίβεια, θα προσθέσουμε μία γραμμούλα κώδικα.
Όπως πάντα, πριν επεξεργαστούμε τον κώδικά μας, δημιουργούμε ένα αντίγραφο ασφαλείας.


Ύστερα, πάμε Πρότυπο>Επεξεργασία HTML









Με τη μέθοδο CRTL+F αναζητούμε τον κώδικα

Ακριβώς κάτω από αυτό, κάνουμε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα, όπως βλέπετε και στην εικόνα αριστερά.
Εννοείται φυσικά, ότι στη θέση του "horiseirmo" θα βάλετε τη διεύθυνση του δικού σας blog, όπως φαίνεται στη μπάρα διευθύνσεων της αρχικής σελίδας, και στη θέση του "Χωρίς Ειρμό" τον ακριβή τίτλο του δικού σας blog, πάντα μαζί με τα εισαγωγικά.

Τον κώδικα, μπορείτε να τον αντιγράψετε από εδώ.


Δεν ξεχνάμε να κάνουμε "Αποθήκευση Προτύπου".

Εγώ με το που πρόσθεσα αυτό τον κώδικα, αμέσως εμφάνισε μια ανάρτησή μου, που είχαν περάσει ώρες και δεν είχε φανεί πουθενά, εκτός από το blog μου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει, είναι να μην έχουμε πειράξει κάτι άλλο που θα μπορούσε να επηρεάσει το feed μας (π.χ. να έχουμε δημιουργήσει κάποια ανακατεύθυνση, ή να έχουμε αλλάξει το όνομα του blog μας). Εκεί, μπαίνουν άλλα πράγματα στη μέση, που είναι πολλά και αν δεν τα κάνουμε συνειδητά, ίσως μας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Άλλοι τρόποι:

1ον: Μπείτε στην επεξεργασία ανάρτησης, κάντε "Επαναφορά σε πρόχειρο" και ξαναδημοσιεύστε τη. Ίσως είναι απλά κάποιο κόλλημα.

2ον: Αποφύγετε να αντιγράφετε κείμενο από το Word. Κυρίως αν έχει κάποια ειδική μορφοποίηση που δεν υποστηρίζεται από το blogger, καταλαμβάνει τεράστιο χώρο, και μπορεί να εμποδίσει την ανάρτησή μας να εμφανιστεί στο feed.

3ον: Μην βάζετε μεγάλες εικόνες στις αναρτήσεις σας. Ακόμη και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο feed σας. Επίσης, αποφύγετε να κάνετε απλή επικόλληση μιας εικόνας μέσα στην ανάρτηση. Ανεβάστε τη κανονικά.

4ον: Τσεκάρετε στο Ρυθμίσεις>Άλλο>Διεύθυνση URL ανακατεύθυνσης ροής δεδομένων δημοσίευσης του blog σας, αν έχετε προσθέσει κάποια ανακατεύθυνση ροής. Αν υπάρχει, αφαιρέστε τη.

Σημείωση: Παρατήρησα ότι αρκετοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και το αναφέρουν στο forum του blogger, αναζητώντας βοήθεια. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι, δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει και μας έχουν βάλει στην αναμονή. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έχουν  μπλέξει λίγο τα μπούτια τους, προσπαθώντας να καταργήσουν το Google Reader και έχει πάρει η μπάλα και διάφορα άλλα. Υπομονή και βλέπουμε.

Καλή επιτυχία.

Σχόλια

  1. Κι εγώ παρατηρώ κάποιες αλλαγές τέτοιες!! Ειδικά τώρα που έχω το bloglovin, βλέπω πως μερικές αναρτήσεις εμφανίζονται πιο γρήγορα στον blogger ή το αντίστροφο... δεν μου τις συγχρονίζει! Οπότε, φοβάμαι λίγο μήπως χάνω αναρτήσεις...
    Σ' ευχαριστούμε για τη λύση που μας δίνεις!!! :)
    Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!!!
    ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ BACK UP;
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ;
    ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;