Πώς θα αφαιρέσω την επισήμανση κειμένου από τις αναρτήσεις μου


Σήμερα σας έχω κάτι πολύ καλό, που είμαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσετε! Εγώ πάντως παιδεύτηκα αρκετές φορές με αυτό, αλλά ανακάλυψα ότι η λύση ήταν πολύ απλή. Βέβαια το blogspot θα έπρεπε να έχει προνοήσει για το συγκεκριμένο θέμα...
Ο λόγος για την επισήμανση κειμένου, που πολλές φορές μας ταλαιπωρεί, ως προς το πώς θα την αφαιρέσουμε.


Παράδειγμα, γράφω ένα κείμενο, και αποφασίζω να το επισημάνω, χρησιμοποιώντας ένα "χρώμα φόντου κειμένου".
Μετά όμως, το μετανιώνω. Πώς θα αφαιρέσω την επισήμανση;


Δεν υπάρχει επιλογή "Διαφανές" όπως θα έχετε καταλάβει... Πολλές φορές επιλέγουμε λευκό χρώμα, επειδή κατά την επεξεργασία δεν φαίνεται η διαφορά, αλλά αν το blog μας έχει άλλο χρώμα φόντου, όταν δημοσιεύσουμε την ανάρτηση, το κείμενο εμφανίζεται με λευκό φόντο, κάτι που μας ενοχλεί απίστευτα! Σωστά;

 Μπορεί το κείμενο που έχω επισημάνει να είναι μεγάλο σε έκταση, έτσι μου είναι πολύ δύσκολο να το σβήσω απλά και να το ξαναγράψω.

Α' τρόπος:
Επομένως, τι κάνω; Επιλέγω το κείμενό μου (να γίνει μπλε) και το κάνω "Αποκοπή". Αμέσως μετά και στο ίδιο ακριβώς σημείο, το κάνω "Επικόλληση ως απλό κείμενο", μια επιλογή που μας δίνει το Google Chrome, αλλά όχι ο Firefox.

Β' τρόπος:
Υπάρχει βέβαια και δεύτερος τρόπος, που μπορούν να τον ακολουθήσουν όλοι, ασχέτως browser. Επιλέγω πάλι το κείμενό μου και το κάνω "Αποκοπή".
Αυτή τη φορά όμως, το κάνω Επικόλληση στο Σημειωματάριο των Windows, το οποίο απορρίπτει οποιαδήποτε μορφοποίηση κειμένου, και επαναφέρει το κείμενό μας στην πιο απλή του μορφή. Από το Σημειωματάριο, το κάνω πάλι "Αποκοπή" και "Επικόλληση" μέσα στην ανάρτησή μου! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Σημείωση: Αυτοί οι δυο τρόποι, ισχύουν και για οποιοδήποτε κείμενο βρήκαμε στο ίντερνετ και θέλουμε να το επικολλήσουμε σε κάποια ανάρτηση, αλλά έχει οποιουδήποτε είδους μορφοποίηση, την οποία θέλουμε να ξεφορτωθούμε.

Σχόλια

  1. το τι pin-αρισμα εχεις φαει δεν λεγεται, και σε κρυφο πινακα φυσικα γιατι εισαι μια vip!αχχαχχαχαχαα

    ευχαριστουμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, σε ευχαριστώ, Μάχη μου! Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι είναι ο κρυφός πίνακας! Δεν έχω εντρυφήσει ακόμα στα μυστικά του pinterest, αλλά και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Χρήσιμοοοοο!!! Ευχαριστούμε! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να' σαι καλά, Έλλη!! Γενικά, έχει κάτι περίεργα θέματα ο επεξεργαστής κειμένoυ του blogger που είναι εκνευριστικά. Τουλάχιστον, λύσαμε το ένα!

      Διαγραφή
  3. Το ότι έχω αλλάξει κι απλοποιήσει ολόκληρο το ιστολόγιό μου(προς το καλύτερο) κάνοντας το εύχρηστο και πιο λειτουργικό κι αυτό οφείλετε σε σένα, δε χρειάζεται να στο πω... στο λένε καθημερινά και θα βαρέθηκες να τ΄ ακούς.Έχω τουλάχιστον ηθική υποχρέωση να σ΄ ευχαριστήσω για τις τόσο αναλυτικές οδηγίες σου.Και να φανταστείς πως δεν έχω κι ιδέα από πολλά-πολλά με υπολογιστές.
    Αν χρειαστώ κάποια διευκρινιστική πληροφορία πάνω σ΄ αυτό το αντικείμενο, μπορώ να σε υπολογίζω!
    Να ΄σαι πάντα καλά και καλό σου βράδυ!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Τα σχόλιά και η εκτίμησή σας μου δίνουν όρεξη να συνεχίσω!

      Διαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου όπως πάντα...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς θα κάνω κλήρωση διαγωνισμού με το random.org

Πώς δημιουργώ σύνδεσμο σε κείμενο ή εικόνα;

Πώς θα βάλω λογότυπο/υπογραφή στην εικόνα μου;